Moto Guzzi V85 – La enduro-cafenea, vă rog

Moto-Guzzi-V858-1200x480.jpg

Avem o slăbiciune pentru Moto Guzzi. Cred că orice pasionat de moto o are. Un fel de admirație pentru încăpățânarea de-a face motociclete cu V2 transversal, pentru contribuția la istoria motociclismului și pentru liniile clasice. 

Moto Guzzi a prezentat la Milano conceptul V85. Motocicleta era pusă pe cricul central, lângă un cort, o cămilă și trei palmieri – adica într-un decor ce arăta a deșert. Sahara, probabil. Probabil că-n viața reală nu vor ajunge prea multe Moto Guzzi V85 până acolo, asta deși producătorul spune că suspensia are o cursă destul de mare pentru off-road, iar roțile cu spițe (19 față) pot fi încălțate oricând cu niște anvelope off-road.

Moto-Guzzi-V8510.jpg

Moto Guzzi V85 are scărițe pentru pasager, semnalizări, chiar și suport pentru numărul de înmatriculare, dar a fost prezentat drept concept. Totuși, este foarte posibil s-o vedem în curând în producție, mai ales că italienii au dat drumul la o campanie de marketing pentru alegerea numelui. Așadar, dacă ești fan Guzzi, poți propune un nume pentru noul model retro-adventure: Transalpina, de exemplu.

V85 este o motocicletă complet nouă. Deși păstrează arhitectura clasică, motorul V2 ajunge la 850 cmc și este parte din cadru. Este răcit cu aer și dezvoltă 80 de cai putere. Guzzi V85 mai are o transmisie pe cardan și o basculă asimetrică, astfel încât amortizorul-spate este legat de basculă pe lateral, în dreapta, în timp ce evacuarea înaltă se află pe patea stângă.

Moto-Guzzi-V859-800x534.jpg

Desigur că nu ne putem aștepta la performanțe comparabile cu ce se întâmplă acum în clasa adventure. Moto Guzzi V85 va fi o motocicletă pe care s-o iei așa cum este: un retro-adventure inspirat din anii 80, bun de dus la cafenea, dar și suficient de potent pentru touring în ritm relaxat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s