Noua Dacia Duster 2017: Tot ce trebuie să știți despre a doua generație a SUV-ului românesc

Noua-Dacia-Duster-2017-la-Salonul-Auto-de-la-Frankfurt-2-768x512

Probabil ați observat că, de ceva vreme, pe Auto-Blog.Ro nu mai găsiți știri despre modele noi de mașini pentru că prefer să lucrez la materiale ceva mai complexe. Iar surse de știri zic eu că sunt destule.

Dar când vine vorba de Dacia Duster, cel mai bine vândut model al grupului Renault în lume și o mașină extrem de populară în România, trebuie să fac o excepție.

Așadar, Renault dezvăluit oficial noul Duster la Salonul Auto de la Frankfurt și, privind fotografiile, este evident că avem multe de discutat.

Noua-Dacia-Duster-2017-38-768x512.jpg

Ce vedem? În primul rând, un exterior mai reușit decât mă așteptam. Este greu pentru un designer auto să creeze un model nou fără a se îndepărta prea mult de original, însă exact asta au reușit cei de la Dacia. Recunoști imediat că este un Duster: profilul lateral păstrează silueta primei generații cu cele trei geamuri laterale decupate aproape identic și cu bosajele pronunțate ale roților, în timp ce partea frontală este ușor de recunoscut ca aparținând unei Dacii datorită grilei tipice mărcii și farurilor mai alungite dar care păstrează în mare forma și de desenul interior de la modelul precedent.

Se mai observă noile jante de 17 țoli, barele de portbagaj de aluminiu și parbrizul mai înclinat – care a avansat cu 100 mm în avantajul spațiului interior.

Așa ajungem la spate, care este cel mai controversat – fără motiv, dacă mă întrebați pe mine. Unii spun că stopurile sunt prea asemănătoare cu cele de la Jeep Renegade, alții că sunt prea mici. Într-adevăr, forma este similară cu cele ale mezinului mărcii americane, însă a spune că sunt copiate e prea mult. Cele de la Renegade sunt ieșite mult mai mult în relief și au un desen interior in formă de „X,” în timp ce la Dacia sunt mult mai plate și au o grafică în formă de cruce care amintește de stopurile de la Sandero. Mie unul îmi plac aceste stopuri care fac mașina să pară mai lată, dar și decuparea mai dinamică a haionului și scutul gri satinat care are un corespondent și mai proeminent în partea din față.

Per total, cred că exteriorul noului Duster e exact ce trebuia: arată mult mai bine decât înainte fără a se rupe cu totul de original, cu care are în comun dimensiuni foarte similare: 4,3 metri lungime și 1,8 metri lățime.

Noua-Dacia-Duster-2017-27-768x512

Sursa : http://www.auto-blog.ro/noua-dacia-duster-2017-tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-a-doua-generatie-a-suv-ului-romanesc/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s